Bemutatkozás

virágocska
Hétvári Andrea

Hétvári Andrea 1975-ben született Budapesten. Az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán szerzett magyar-könyvtár szakos diplomát. Alkotásai több országos irodalmi pályázaton szerepeltek díjazottként vagy kiemelt alkotásokként. Székesfehérvár himnuszának szerzője, versét Szokolay Sándor 150 alkotásból választotta ki a legjobban megzenésíthető vers kategóriájában.

Versei, meséi, kritikái és esszéi színvonalas irodalmi lapokban − Agria, C.E.T., Élet és Irodalom, ESŐ, Irodalmi Jelen, Lyukasóra, Képírás, Kortárs, Muravidék, Napút, Pannon Tükör, Parnasszus, Vár − folyamatosan látnak napvilágot. Első, gyermekeknek szánt, verseskötete KÉPZELD EL! címmel jelent meg a 2011-es Ünnepi Könyvhéten. A kötet anyagából a Nemzeti Tankönyvkiadó is válogatott alsó tagozatosoknak készített tankönyvcsaládjába.

Gyermekversei az Óvodai Nevelés c. országos szaklapban és a Csodaceruza c. országos terjesztésű gyermekfolyóiratban is megjelennek, valamint a Meseszép Együttes előadásában hamarosan CD-n is meghallgathatók. Zenés-verses interaktív irodalmi teadélutánokat tart Képzeld el! – Meseszép! címmel. A műsorsorozat az Újpesti Kulturális Központ megbízásából készült.

Hétvári Andrea

Képzeld el, milyen picurka voltál születésedkor, s mekkorára nőttél azóta! A földbe ültetett mag talán nem is tudja még, mi is ő valójában. Csak amikor levelet, virágot hajt, édes gyümölcse megérik, akkor csodálkozik rá tulipánságára, rózsaságára, cseresznyeségére vagy barackfaságára! Beérett gyümölcs lesz az is, amivel szívesen, nagy-nagy szeretettel foglalkozunk. Így lett ez nálam a költőséggel. Szívesen írok verseket, mert olyankor valami titokzatos, rigófüttyös napsugár melenget meg legbelül. Ez az én történetem... - www.kepzeld-el.hu