Iskolásoknak

virágocska

Interaktív zenés-verses irodalmi teadélutánok gyerekeknek
Hétvári Andrea költő és Dezső Piroska hegedűművész közös műsora
az Újpesti Kulturális Központ szervezésében az Ady Endre Művelődési Házban

„Egyik zsebünkben hoztunk Nektek verseket és meséket, a másikban pedig muzsikát!”

A Képzeld el! – Meseszép! előadások a versek, a mesék és a muzsika nyelvén mesélnek előadásonként, témakörönként a világ és az élet más-más szeletéről, pozitív érték- és életszemlélettel, a humanitás, a környezetvédelem és egymás elfogadásának gondolatát helyezve középpontba. Nagy hangsúlyt fektetünk a műsorsorozatban a fantázia „bekapcsolására”, melynek során különös dolgokat kell elképzelni a gyerekeknek, így elevenednek meg előttük és válnak kézzelfoghatóvá az egyébként nem látható fogalmak, helyzetek és dolgok. A vizualizáció életre kelti bennük a kérdéseket és életre hívja a válaszokat, melyek aztán a zene és a versek által megerősítést kapnak. A Képzeld el! – Meseszép! előadások elsősorban a kisiskolás korosztály – 7-11 éves gyermekek – számára készültek, kortárs és klasszikus szerzők (Hétvári Andrea, Kányádi Sándor, Lázár Ervin, Romhányi József, Weöres Sándor stb.) verseivel, meséivel fűszerezve. A zenei anyag főként klasszikus zenéből, énekelt versekből és népdalokból áll össze. Az irodalmi teadélutánokat a vers- és muzsika- és mesevilágban való kalandozás után minden alkalommal közös versmondás, éneklés és egy közösen elfogyasztott tea zárja.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani az ÚJKK vezetőségének, az Ady Endre Művelődési Ház igazgatóhelyettesének Czégény Ilonának és művelődésszervezőjének Katona Gyöngyinek, hogy létrejöhetett itt Újpesten ez a gyerekeknek szóló rendhagyó irodalmi programsorozat. Külön köszönet (és nagy képzeletbeli virágcsokor) Dezső Piroskának, aki mindig elhozza zsebében varázslatos hegedű-, koboz- és furulyamuzsikáját, s aki nélkül ez a programsorozat és ez a mesevilág nem jöhetett volna létre.

Képzeld el! Meseszép!

Előadások:

DátumElőadás
2013. február 5.Képzeld el! – Meseszép! Tündérkedések és boszorkányságok
2013. április 16.Képzeld el! – Meseszép! A természet ébredése
2013. október 1.Képzeld el! – Meseszép! …hogy egyszer felnőtt leszek
2013. október 4.Képzeld el! – Meseszép! …hogy egyszer felnőtt leszek
2013. december 10. 14:00Képzeld el! – Meseszép! A Szeretetfa
2013. december 10. 15:30Képzeld el! – Meseszép! A Szeretetfa
2014. február 11.Képzeld el! – Meseszép! A világ sokszínűsége
2014. február 18.Képzeld el! – Meseszép! A világ sokszínűsége
2014. április 8.Képzeld el! – Meseszép! Az állatok világa
2014. április 14.Képzeld el! – Meseszép! Védd a Földet!
2014. április 29.Képzeld el! – Meseszép! Az állatok világa
2014. november 25.Képzeld el! – Meseszép! A hangok világa

Az előadásokra jegyek az Újpesti Kulturális Központ – Ady Endre Művelődési Ház jegypénztárában válthatók. Jelentkezés: a 231-6000-es telefonszámon vagy a katona.gyongyi@ujkk.hu e-mail címen.