Referenciák

virágocska

Újságcikk az Újpesti Naplóban

Képzeld el! - Meseszép interjú az Újpesti Naplóban

Interjú az Újpesti Közéleti Televízióban

Pedagógusok ajánlásai a KÉPZELD EL! – MESESZÉP! zenés-verses interaktív irodalmi teadélután műsorsorozathoz

„A rohanó világból egy délutánra kiszabadulni, betoppanva egy elvarázsolt terembe, ahol minden kép és hang együtt rezeg, ritka adomány gyereknek, felnőttnek egyaránt. Ahol közvetlen, természetes a vers zenéje, megtapasztalható a tisztán csengő hangok születése. Kisgyereknek is érthetők a világ dolgairól egymásba fonódó őszinte gondolatok.
Ilyen közel kerülni a vershez, muzsikához − ez az igazi élmény!”

Tóth Éva
Szűcs Sándor Általános Iskola

„Simogató, nyugalmas.
Ugyanakkor mozgalmas, változatos, mivel váltakozott a látvány, a hallgatni való, a mozgás, a tánc, amire a gyerekeknek igazán szüksége van. Szép párhuzam volt az emberi élet és az évszakok között. Felnőtteknek is elgondolkodtató. Sok elképzelni való dologra kaptunk felhívást, ahogy ezt az előadás címe ígérte. És hogy ezt színekben jeleníthették meg a gyerekek, maradandó, nagyon jó gondolat. Tanulságos volt az eredmény is. A hegedűszó visszatérő dallama finom jelzéssel osztotta "fejezetekre" az egyébként teljes egységet képező előadást. Öröm volt, hogy a versek mellett mesét is hallgathattunk Hétvári Andrea előadásában. (Lázár Ervin) Volt mit hazavinni,lesz mit továbbgondolni, mint a verseskötet többi versét is. Szép gesztus volt, hogy néhány szerencsés gyermek ajándékba kapott egyet-egyet a verses könyvecskéből. A közös teázás a végén barátságosabbá tette az egész délutánt, és közelebb hozta az előadókat (Hétvári Andrea költőt és Dezső Piroska hegedűművészt). "Sokszínű" élményt szereztünk, köszönjük.”

Némethné Szász Ildikó
Szűcs Sándor Általános Iskola

„De jóóóó! − mosolyodott el az osztályom belépve az Ady Endre Művelődési Ház nagytermébe. Kerek kis asztalok, kárpitozott székek, középen a színpad előtt a mikrofon, gitár, kis asztalka két székkel. Éreztük, hogy szeretettel vártak minket, a terem légköre békés, mesés időtöltést ígért.
Hétvári Andrea: Képzeld el! − Meseszép! c. előadására jöttünk. Hallgattuk verseit, megzenésített verseit! Elvarázsoltak gondolatai, érzései. A természet szeretete, a gyermek iránti tisztelete. Ott a kis asztalkáknál pillangók, madarak, harmatcseppek, felhők, virágok közt ültünk. Képzeletünk tündéreket, boszorkányt, álmot, mesét, a mindenséget színezte. Mert a versek, dalok után a gyerekek rajzolták, színezték a vers által születő érzéseket, elmondhatták gondolataikat. Andrea versei dédelgettek, ragyogóvá tették a tekinteteket, kisimították az arcvonásokat − felemeltek minket.
Az iskolába visszaérve a gyerekek még magukon viselték a költészet angyalszárnyának érintését. Köszönjük ezt a délutánt Andreának és az őt segítőknek!”

Szőczi Márta
Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

„A műsor teljes egészében gyerekközpontú, nem okoskodó, nem tanulságokat osztó, hanem végig bevonva tartja a gyerekeket és a nézőket az élménybe, és hagyja, hogy mindenki azt gondoljon, amit csak akar. Nekem személy szerint nagyon tetszettek a dalbetétek és az, hogy az előadók megtisztelték a közönséget azzal, hogy színpadi ruhába öltöztek. Igazán bájos volt, hogy a természet, a kellem, kvázi az élet napos oldala jelent meg a műsorban.”

Branyiczki Zoltán
Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola