Meseprogram

virágocska

A Meseprogram célja a gyermekkori-kisgyermekkori művészeti és érzelmi valamint anyanyelvi nevelés és fejlődés elősegítése igényes irodalmi alkotások (mesék, versek) és igényes zenei anyag segítségével. A Meseprogram óvodáskorú és kisiskoláskorú gyermekeknek készült. Hétvári Andrea költő-meseíró műveinek felhasználásával, népzenével, klasszikus zenével és megzenésített versekkel.

A kisiskolásoknak szóló Képzeld el! - Meseszép! c. műsorsorozat az Újpesti Kulturális Központ megbízásából készült, melynek az Ady Endre Művelődési Ház ad otthont. A Meseszép Délelőttök Óvodásoknak c. műsorsorozat pedig óvodai helyszíneken valósul meg.

Mindkét művészeti projekt abból a törekvésből született, hogy a most felcseperedő legkisebbek nemzedéke is feltöltekezhessen a jóval, a széppel és a szeretettelivel. Ezek a nélkülözhetetlen értékek sajnos egyre kevésbé vannak jelen napjainkban a gyermekeknek készült “média-termékekben”, a szülők pedig gyakran irányt tévesztenek a reklámok befolyásának következtében. Intézményvezetőként, pedagógusként, óvódapedagógusként Ön is sokat tehet a gyermekek érzelmi-szellemi, művészeti és anyanyelvi fejlődéséért. Ismerkedjen meg a Meseprogrammal!

Meseprogram bemutatása Meseprogram bemutatása

A képek a 11. Országos Óvodai Szakmai Konferencián készültek